Overtoms weblog

HONDENK*K  (18 mei 2008)

Wie op zoek is naar originele weblogs zal het vast wel eens opgevallen zijn dat politici meestal slaapverwekkend proza afscheiden. Een gunstige uitzondering is de wethouder van stadsdeel Oud-West Werner Toonk ( klik), die regelmatig spraakmakende stukjes produceert.

                                    

In Amsterdam lopen nogal wat diepgestoorden rond die moeilijk kunnen vatten dat trottoirs bedoeld zijn om op te lopen (klik, klik). Zo vinden veel honden-baasjes dat de stoep bedoeld is als openbaar toilet voor man's best friend. Baasjes die op deze misvatting gewezen worden reageren onveranderlijk geprikkeld: "hoe kan iemand zo dom zijn om te denken dat trottoirs voor iets anders bedoeld zijn dan als hondenplee?"

                                    

Je zou verwachten dat zelfs een diepgestoorde op den duur toch moet doorkrijgen dat de dit standpunt moeilijk houdbaar is. Maar dat dit hardop wordt uitgesproken lijkt voor de politiek correcten en andere laffe figuren ondenkbaar. Niet zo voor Werner Toonk. Op zijn weblog plaatste hij een foto van zo'n asociaal, die zijn hond op straat liet kakken en daarna ook nog eens het lef had om een burger die het daarmee oneens was te bedreigen.

             

Niet alleen lijken veel Hollanders te laf om hardop te zeggen dat dit smerig is. Ze verschuilen zich ook nog eens achter het smoesje dat het onwettig zou zijn om een fotootje te maken van een achterlijke klootzak die niet veel verder komt dan de infantiele logica van poep-hoort-op-de-stoep.

                                    

Werners logica spreekt mij persoonlijk meer aan: "Ik vind deze meneer een viespeuk," schrijft hij: "een asociaal met een hond. En de bewoner die de foto maakte, een held. Dat zou iedereen moeten doen." Dat is klare taal, of niet soms?

                                    

Maar de politiek correcten papegaaien elkaar na dat je "geen eigen rechter mag spelen" -- alsof iemand zo'n viespeuk aan de galg wil laten hangen in plaats van simpelweg te laten zien wat voor smerigs hij doet,  zoals iedereen had kunnen zien die toevallig ter plaatse was geweest.

                                    

Toch heeft de weblogger een belangrijke taak. Of het een bacil is die door honden wordt overgebracht is, weet ik niet. In ieder geval valt het mij op dat veel baasjes ten slachtoffer vallen aan volledige hersendood. Zoals de hondenbezitster die ik op de Amsterdamse stadszender AT5 het schijten op de stoep hoorde verdedigen met de volgende (naar haar eigen smaak zeer gevatte) riposte: "als iemand klaagt, zeg ik gewoon dat zij de hondenbelasting dan maar moeten betalen."

                                    

U bent gewaarschuwd ...

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina