statistics by pcintelligence.nl


Hoe worden de html-bestanden gemaakt?

De bestanden van het Overtom Schaakcomputer Museum worden geheel automatisch gemaakt.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een programma dat is gemaakt met behulp van Powerbasic.

Het programma ziet er wat ouderwets uit, maar werkt sneller dan welk Windows-programma ook. Het vervaardigt de circa 800 html-bestanden waaruit het museum bestaat in minder dan 10 seconden.

Hierboven ziet u het hoofdmenu. Als in dit menu fe letter E (van Engels) wordt ingetikt, communiceert het programma in het Engels:

Om een computer uit te zoeken wordt het volgende menu gebruikt, waarin men door alle computers van de collectie heen kan scrollen:

Op het plaatje is de TASC R30 geselecteerd, de sterkste computer van de collectie.

Om een nieuwe computer in te brengen of de gevens van een bestaande computer te veranderen wordt het volgende menu gebruikt, waarin alle gegevens zijn te veranderen, resp. in te voeren:

Van alle bestanden van de schaakcomputer-site bestaan ook Engelse versies. Een groot deel van de Nederlandse tekst wordt automatisch vertaald in het Engels. De Engelse tegenhanger van dit menu ziet er zo uit:

Het programma kan ook allerlei lijsten maken, zoals de geschatte waarde van de collectie, de kortste partijen en diverse andere gegevens. Dit wordt gedaan met het volgende menu:

In de afbeelding is gekozen voor de eerste optie, korte partijen (van maximaal 10 zetten).