Overtoms weblog

PC DUMPDAG VOOR DUMMY'S - 2  (28 februari 2006)

Op de weblog van gisteren ontving ik de volgende reactie van de firma Castania:

Beste Tom,

Allereerst de opmerking dat volgens onze administratie geen enkel pakket voor € 22 is verkocht. Bovendien lijkt mij een datum van 1987 voor software uiterst dubieus. De software die wij verkopen is vrijwel nooit ouder dan 10 jaar. Het oudste pakket wat op de PC Dumpdag verkocht is dateert overigens uit 1998. Verder geef je niet aan welke software je exact gekocht hebt. Wij geven een uitstekende garantie op de door ons geleverde producten. Personen die niet tevreden zijn over de bij ons gekochte software hebben altijd het recht om de software om te ruilen, althans bij een legitieme klacht of daadwerkelijk probleem. Software die bij ons gekocht is zomaar weggooien is dan ook een vrij onzinnige actie.

Bovendien mis je waarschijnlijk de essentie van een PC-Dumpdag. Zoals de naam al doet vermoeden worden er op deze beurs computer zaken gedumpt, omdat het geen reguliere handel meer is voor de meer prestigieuze computer zaken. Het kan dus voorkomen dat je inderdaad zaken koopt die bepaalde beperkingen hebben, maar de prijs is er dan ook naar.

Overigens kan je op de PC Dumpdag ook terecht voor koopjes ten aanzien van nieuwe producten. Om dan te stellen dat de PC Dumpdag steeds meer gebruikt voor het dumpen van waardeloze spullen vind ik te kort door de bocht.

Hans Teffer

Castania Trading B.V.

Misschien klopt de boekhouding van Castania niet helemaal, maar dat er niets voor € 22 is verkocht komt niet overeen met hun eigen bon:

Wat de datum betreft, moet ik mij excuseren: de software dateert niet uit 1987, maar uit 1997, wat nog altijd stokoud is in computertermen, in ieder geval ouder dan de 1998, die Castania noemt.

Dat het onzinnig is rommel weg te gooien, daarover kan men van mening verschillen. Wie zich zwaar bekocht voelt kan ik van harte aanraden de rommel weg ter smijten. Dat lucht veel meer op dan het in huis te houden en er lang over te blijven kniezen.

Ik ben het ten slotte met Castania eens dat de PC Dumpdag onder andere bedoeld is  om wat minder courante spullen te kunnen (ver)kopen. Waar ik echter bezwaar tegen maak is dat een toenemend aantal handelaren er misbruik van maken door waardeloze rommel te verkopen, zoals ook in deze weblog is te lezen.

Maar dat Hans Teffer van Castania Trading reageert, betekent waarschijnlijk dat hij er geen gewoonte van maakt zulke waardeloze software te verkopen als ik toevallig trof.

Mijn ervaring is namelijk dat echte oplichters nooit reageren.

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina