Overtoms weblog

PC DUMPDAG VOOR DUMMY'S  (27 februari 2006)

Aan: Castania Trading B.V. te Hoofddorp

Dag mevrouw / mijnheer,

Afgelopen zaterdag kocht ik bij uw stand op de PC Dumpdag een softwarepakket voor beeldbewerking, waarvoor ik 22 euro moest neertellen. Niet zo heel duur, zegt u misschien, maar zelfs dit bedrag is volledig weggegooid geld.

Ik heb de complete doos met de software en boeken inmiddels in de afvalcontainer gedumpt en zal u proberen uit te leggen waarom.

Het programma bleek te dateren van 1987, wat in computer-termen antiek, zo niet prehistorisch te noemen is. En dat is te merken ook. Zo werken sommige onderdelen van het programma bijvoorbeeld helemaal niet onder Windows XP. Trouwens vrijwel alles wat het programma te bieden heeft is tegenwoordig standaard in Windows te vinden.

Zonder te vragen heeft het programma vrijwel alle afbeeldingstypen gekaapt. Als ik nu een plaatje wil zien, wordt dit nu niet alleen vertoond door sterk verouderde software (genaamd Hotshots), maar deze ellende wordt telkens voorafgegeaan door luid tromgeroffel.

Het programma lijkt de mogelijkheid te bieden om afbeeldingen van het Internet te halen. Hiervoor zitten maar liefst zeven links in het programma ingebakken. Helaas werken geen van de zeven links, dus ook dat onderdeel is volkomen waardeloos.

Verder zijn de CDROMs volgestopt met plaatjes en clips, die tegenwoordig makkelijk via Google te vinden zijn. Kortom: ik kan me niet herinneren ooit software te hebben aangeschaft die zo weinig value for money bood.

Helaas bevestigt deze aankoop een trend die ik de laatste jaren signaleer, namelijk dat de PC Dumpdag steeds meer gebruikt wordt om waardeloze spullen te dumpen, zoals bijvoorbeeld hier is te lezen.

Ik zal dit bericht ook als weblog plaatsen.

Met vriendelijke groet,

Tom Luif

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina