Overtoms weblog

WEER GEPAKT  (4 januari 2006)

Wéér heb ik me laten pakken.

Zoals u in een eerder weblog kunt lezen (klik), kwam ik er in Boedapest achter dat nieuw gekochte spullen ook stuk kunnen zijn: een geheel nieuw parapluutje kwam voor het eerst uit z'n foedraal met een gebroken balein.

Ik had het gekocht bij Aurora in Amsterdam. Maar dat zou vast wel toeval zijn: wat Aurora verder verkocht zou toch wel in orde zijn, .

Zes weken geleden zag ik in Aurora's Haagse filiaal - dat Kontakt heet - een radiootje dat niet alleen werkte op batterijen, maar ook op een adapter en op lichtcellen. 

Er zat ook een zwengeltje aan waarmee je handmatig de batterij kon opladen. U kunt zich voorstellen dat ik als apparaten-gek onmiddellijk voor de bijl ging.

 

Bij de kassa keek ik nog even of het apparaat werkte. Er kwam geluid uit, maar harder of zachter wilde hij niet, hoe ik ook aan het volume-wieltje draaide.

"Zeker stuk", merkte de verkoper scherpzinnig op. Maar helaas het laatste exemplaar. Maar wel kon ik het apparaatje krijgen dat in de etalage stond.

Het etalage-exemplaar leek goed te werken. Maar het was misschien verstandig om nog even te proberen of het ook geluid gaf via een koptelefoon -- die ik toevallig bij me had.

  

De koptelefoon produceerde inderdaad geluid, maar slechts aan één oor. Maar dat raadsel was gauw opgelost: het apparaat bleek alleen geschikt voor mono koptelefoons.

"Hebt u ook mono-koptelefoons?" informeerde ik. Nee, die verkochten ze niet. Nou, dan had ik er weinig aan, nietwaar? Ik liep de zaak al uit, toen ik bedacht dat er vast wel verlengstukjes bestonden om een  stereo koptelefoon te kunnen aansluiten op een mono-radio.

Dus ik keerde terug en informeerde wat zij dachten van mijn idee. Nou, aan zoiets origineels hadden ze helemaal niet gedacht. Maar zo'n adapter verkochten ze wel.

          

Ik wilde al afrekenen toen ik bedacht dat ik misschien beter nog even kon proberen of het verlengstukje deed waar het voor bedoeld was. En wat denkt u?

Mooi niet dus! Maar gelukkig had de firma Kontakt ook nog werkende exemplaren: het tweede apparaatje dat de verkoper pakte werkte wel. Toen ik even later de winkel uitliep om weer een nieuw exemplaar aan mijn verzameling kleine apparaatjes toe te voegen, zag ik één ding over het hoofd: bij een winkel die zich lijkt te specialiseren in kapotte apparaten, had ik moeten vragen om ...

                                                

Want binnen twee weken wilde het apparaat nauwelijks nog AM (oftewel: middengolf ) laten horen. En daar zitten juist de interessantste zenders op. En zonder bon zegt Aurora niet te willen ruilen.

Dit alles ter leeringh ende vermaeck ... leedvermaeck, dat wel.

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina