Overtoms weblog

NS & INTERNET  (3 mei 2008)

Dat de combinatie Internet - NS ongeveer even fantastisch werkt als een olifant met zwemvliezen kunt op diverse plaatsen van dit Internet lezen ( klik, klik, klik, klik).

                  

Gisteren plofte er bij de houders van een Voordeelurenabonnement (ja,  met hoofdletter!) een brief in de bus waar genoemde houders opgeroepen worden een foto in te sturen ten behoeve van de OV-chipkaart. Dat dit gebeurt terwijl vrijwel elke informatica-student deze chipkaart inmiddels na kan maken is op zich al wat merkwaardig, maar vooruit, ik wil niet kinderachtig doen ...

                  

Evenmin wil ik vallen over het feit dat de ondertekenaar van de brief, een zekere Jan Paul van Heemskerck (net als de Cock met ck ) meldt dat de foto zowel via de post als via Internet ingezonden kan worden. Waarna meneer van Heemskerck ook nog even kwijt wil dat dit uiterlijk vóór 19 mei 2008 moet worden gedaan. Hoe belangrijk meneer van Heemskerck dit vindt blijkt wel uit het feit dat hij:

  • zowel het voorzetsel voor en het bijwoord uiterlijk gebruikt, ook al overlappen deze twee woorden elkaar volledig;
  • twee accentjes plaatst op vóór, ook al komt niemand behalve meneer van Heemskerck op het idee dat dit juist na 19 mei zou moeten gebeuren;
  • de datum onderstreept.

Maar misschien is dit meneer van Heemskerck niet kwalijk te nemen: wie een volstrekt overbodige ck in z'n naam heeft is wellicht wat eerder tot overbodigheden geneigd.

                  

Maar ik wil meneer van Heemskerck graag terwille zijn, dus typ ik fluks de link in die meneer van Heemskerck in zijn brief vermeldt:

   www.ns.nl/inzendenpasfoto

En op welke pagina kom ik terecht? U kent hem waarschijnlijk wel, deze:

(this webpage cannot be found)

Jammer, want meneer van Heemskerck schrijft ook nog even dat wie extra snel reageert, kans maakt op fantastische prijzen, waaronder een weekend Parijs.

Jammer!! Meneer van Heemskerck schrijft verder dat de prijzen die ik allemaal had kunnen winnen als zijn link gewerkt had, te zien zijn via deze link:

   www.ns.nl/parijs

Maar misschien raadt u het al: als ik de link aanklik, verschijnt deze pagina:

(this webpage cannot be found)

Ik kijk nog even of ik meneer van Heemskerck kan e-mailen om hem erop te wijzen dat zijn brief volstrekt onbruikbare informatie bevat. Maar meneer van Heemskerck laat zich niet e-mailen. Wie hem wil wijzen op zijn fouten, kan een telefoonnummer bellen dat 10 cent per minuut kost.

                  

Klagen op eigen kosten - waar had ik dat (klik ) alweer eerder gehoord?

=  =   N A S C H R I F T   =  =

Zou meneer van Heemskerck plotseling een ingeving gekregen hebben? Of heeft een goedwillende burger zich op eigen kosten minutenlang door het telefoonmenu van de Spoorwegen heen geworsteld om van Heemskerck op zijn dwalingen te wijzen? In ieder geval is nu pas de link gaan werken die van Heemskerck al een week geleden in zijn brief vermeldde. Het is te hopen dat niet talloze abonnees hebben afgehaakt en van Heemskercks brief vol walging in de prullenbak hebben gemikt: "als het bij de Spoorwegen zo'n zooitje is, dan hoeft het voor mij ook niet meer ..."

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina