Overtoms weblog

PRIJZEN VOOR 2004  (31 december 2004)

Voor het jaar 2004 helemaal voorbij is, wil ik graag een drietal prijzen uitreiken.

Lang heb ik zitten dubben voor welk talent de prijs uitgereikt zou worden. Er is zoveel talent in omloop dat het niet eenvoudig is te bepalen in welk talent de kandidaten moeten uitmunten.

Uiteindelijk heeft de jury besloten dit jaar prijzen uit te reiken aan degenen die de meest lompe en ongemanierde emailtjes naar deze site verstuurd hebben.

De derde plaats is pas vandaag vastgesteld.

Die gaat naar de familie Daniel. Vandaag kwam er van deze familie een van de bekende botte mailtjes - waarvan deze site er wel meer ontvangt:

I have a Sphinx Legend chess computer from 1992 and I am looking for the operating instructions. Do you know where I can find them?

Dat was alles, geen begroeting, geen afscheid, geen naam van de schrijver. Maar op deze site proberen we zulke mensen toch netjes te behandelen, dus ging er een mailtje terug:

Hi there,

The type of chess computer you mention is unknown to me. I can't find anything about it on the Internet either.

So I'm afraid I can't really help you.

Wishing you good luck,

Tom

Kwam er een reactie op dit mailtje?

Jazeker, de familie ontving zoveel spam dat ons mailtje bij voorbaat in de map met spam gegooid was. Wilden we dat de familie Daniel het alsnog zou lezen, dan moesten we ze ter bevestiging nog maar een mailtje sturen.

Is de familie Daniel nou helemaal? Denkt dit onbeschofte zooitje echt dat iemand ze nog een tweede mailtje stuurt zodat ze hun spam niet zelf hoeven weg te gooien!

Dus familie Daniel, bij deze, gefeliciteerd met de derde prijs:

    

De kandidatuur voor tweede prijs begon tamelijk onschuldig: een zekere Vincent wilde graag de handleiding voor een Yeno schaakcomputer ontvangen. Meestal is deze site niet te beroerd mensen te helpen, dus ik scan de handleidng. En na ruim een half uur scan-werk stuur ik een mailtje met attachment naar eerder genoemde Vincent.

Dit mailtje werd door de provider geweigerd. Ik schrijf Vincent een kleiner mailtje over deze weigering, waarop onze Vicent in het geheel niet  reageert. Onze Vincent verdient toch wel de tweede prijs, vindt u niet? Dus Vincent, hier is ie:

    

Maar nu ... de eerste prijs. Die komt toe aan Herr Harald Petz, een Oostenrijker, die goederen verkoopt via eBay. Niets aan de hand - wie kan er nu vooroordelen hebben tegenover Oostenrijkers?

OK, ik koop een schaakcomputer bij Herr Petz. Alleen, het apparaat dat hij mij stuurt blijkt defect te zijn. Dus ik schrijf hem dat ik weinig heb aan een kapotte computer en stel voor dat hij mij de helft vergoedt. Redelijk toch?

Waarop ik van Herr Harald Petz een bericht ontvang dat hij mijn reactie onbeschoft vindt. Hij heeft al veel te weinig voor zijn computer gekregen. (het is notabene een veiling!) Hij kan niet controleren of de computer echt stuk is en wil niets meer met mij te maken hebben. Toch wil hij mij het halve bedrag wel vergoeden, maar pas nadat ik een gunstige feedback over hem heb achtergelaten.

Nou, Herr Petz weet toch dat ik na een gunstige feedback geen been meer heb om op te staan. Dus ik schrijf aan Herr Petz dat ik daar niet intrap. Als hij niet binnen twee weken over de brug komt, volgt er een ongunstige feedback.

Er gaan twee weken voorbij. Onze Herr Petz laat niets meer van zich horen, dus beloofd is beloofd: hij krijgt zijn ongunstige feedback.

En wat zie ik na enkele weken bij mijn feedback staan?

VORSICHT ! sehr unfreundlich, unkorrekt, gemeine - unbegründete Anschuldigungen

Mooi zo, Herr Petz heeft hiermee heeft de eerste prijs gewonnen, met vlag en wimpel:

    

Wie de winnaars nog even persoonlijk wil feliciteren, hier zijn hun email-adressen:

1. Herr Harald petz: harry.petz@aon.at

2. Onze Vincent: Whitemanlin@aol.com

3. Familie Daniel: bornagain11@earthlink.net

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina