Overtoms weblog

ASOMOBILISTEN  (22 juli 2008)

Enige dagen terug kon u lezen hoe ik een Belgische asobak over de volle breedte van een Oostends zebrapad aantrof (klik ).

Ik zou me kunnen voorstellen dat menigeen dit verhaal onwaarschijnlijk vindt, of in ieder geval denkt dat dit een heel grote uitzondering is in een beschaafd land als Vlaanderen.

Vanochtend sta ik voor het raam van ons gehuurd appartement in de Oostendse Koningstraat, toen ik een asomobilist hetzelfde kunstje zag flikken, ja mevrouw: over de volle breedte van het zebrapad. Zonder op of om te kijken stapte het asobaasje eruit. Een passerende fietser kon nog het openklappende portier ontwijken.

Juist toen ik mijn camera ging halen, kwam er een politieauto de Koningstraat inrijden. Mijnheer Aso zag dit en stapte onmiddellijk in zijn voertuig. Waarschijnlijk omdat meneertje Aso net weer in zijn auto zat, kreeg hij geen bon, maar zijn kar moest uiteraard wel van het zebrapad af.

BGN-174

De wagen werd gestart. Zonder op of om te kijken reed meneer Aso van de stoeprand weg. Opnieuw schepte hij bijna een fietser. Maar ik kon nog net mijn camera halen om voor u een plaatje van deze asociaal te schieten.

Nog steeds dacht ik dat het wel een uitzondering zou zijn dat auto's hier op zebrapaden worden geparkeerd. Maar terwijl ik dit weblog zit in te tikken, kijk ik naar buiten en zie dat een bejaard echtpaar geen gebruik kan maken van het zebrapad omdat een asociaal varken haar wagen plompverloren op het zebrapad heeft neergezet.

081-G-8

Ik begin steeds minder te geloven in uitzonderingen ...

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina