Overtoms weblog

PROCES-VERBAAL  (19 maart 2008)

Stel je hebt in de supermarkt afgerekend en terwijl je nog bij de kassa staat, merk je dat een geadverteerde korting niet is berekend, dus meld je deze fout aan de caissière.

"Gaat u maar met uw bonnetje naar de klantenbalie," krijg je te horen. En omdat de supermarkt een fout gemaakt hebt, kun jij bij de klantenbalie gaan staan wachten.

Een vergelijkbaar gevoel kreeg ik nadat TNT mij een beschadigde lamp bezorgd had en mij thans uitnodigde om te komen meewerken aan een proces-verbaal.

De naam van de plek waarheen ik zou moeten komen was Jarmuiden, en ik werd verwacht op nummer zestig.

Daar ik geen automobiel bezit, besloot ik er 'even' op de fiets heen te rijden. Nou, dat heb ik geweten: na ruim een uur tegen de wind in getornd te hebben bereikte ik uiteindelijk Jarmuiden. maar daarmee was ik er nog niet ...

De bebouwing van Jarmuiden bleek voornamelijk te bestaan uit het soort doosvormige constructies waardoor menig bedrijventerrein gekenmerkt wordt.

doos-constructie

Maar waar was het kantoor van TNT?

Driemaal fietste ik Jarmuiden rond, wat niet zozeer een straat is als wel een wijkje bestaande uit enkele tientallen van bovengenoemde doos-gebouwen. Maar nummer 60 of de naam TNT waren nergens te vinden.

Na een kwartier vond ik gelukkig een plattegrond van Jarmuiden, waarop alle nummers te zien waren ... tot en met 58. Maar nummer 60 ontbrak.

Ik begon te vrezen dat ik misschien het slachtoffer was geworden van een verkeerd gedateerde aprilgrap toen ik eindelijk een bestelauto zag met de letters TNT. De bestuurder wist me te vertellen waar ik het doel van mijn reis zou kunnen vinden en voorkwam zo dat ik onverrichterzake moest terugkeren. Eerlijk gezegd, zelfs toen ik voor het gebouw stond, waren de letters TNT of nummer 60 nergens te ontwaren.

Om een lang verhaal kort te maken, er is uiteindelijk toch nog proces-verbaal opgemaakt, waarbij de TNT-man nog even fijntjes opmerkte dat we bezig waren met een zinloze exercitie; de verpakking van de lamp had er nog goed uitgezien, dus dan was vergoeding uitgesloten. Met andere woorden: bij TNT kunnen ze de lamp van een meter hoog plat op de grond laten vallen. De doos is dan waarschijnlijk nog onbeschadigd ... en de lamp vrijwel zeker kapot.

En daar heb ik dus twee en een half uur aan verspild ...

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina