Overtoms weblog

Terugtredende bestuurders  (19 juli 2008)

Zonder alle bestuurders van Melkert-achtige gluiperigheid te beschuldigen kan toch wel gesteld worden dat er een groot aantal achterbakselingen onder die groep te vinden is.

Bestuurders zijn zich daar waarschijnlijk van bewust. Geen wonder dat ze van tijd tot tijd bezwijken voor de verleiding om aan te tonen dat zij niet zulke dorre uitgekookte stiekemerds zijn als ze lijken, maar wel degelijk jong van hart.

Een manier om dit te doen is door het toelaten van een pop-concert binnen de gemeentelijke grenzen. Bestuurders staan niet bekend om hun goede muzikale smaak, dus kun je er vergif op innemen dat de popgroep die het voorrecht krijgt binnen de gemeentegrenzen op te treden niet van conservatorium-kwaliteit zal zijn.

Nee, de bestuurders moeten tonen dat ze jong  van hart zijn, dus dit soort 'concerten' wordt in de regel gegeven door jongelieden die al heel trots zijn als ze vijf accoorden op de gitaar kunnen grijpen. Het gebrek aan talent en techniek menen ze echter volledig goed te kunnen maken met een stampend ritme en zodanige elektronische versterking dat men op vele honderden meters afstand nog kan 'meegenieten'.

Goed, tot na 1 uur 's nachts zijn duizenden bewoners van Oostende ongevraagd op zulke herrie getrakteerd.

Blijft de vraag of hier sprake is van een trend. Een trend waarbij de burger steeds minder beschermd wordt door een "terugtredende" overheid, een overheid die niet terugtreedt in het belasten van zijn burgers. Nee, die worden nog steeds uitgemolken -- terwijl allerlei adviseurs wekelijks een pak geld meekrijgen waar een bijstandsmoeder een jaar van moet rondkomen.

Maar wel treedt de overheid duidelijk terug als het om de bescherming van zijn burgers gaat. Waarom staat de overheid toe dat bijvoorbeeld motorfietsen en stereo-installaties van auto's hoeveelheden decibellen mogen produceren waarvoor een modale horeca-gelegenheid gesloten zou worden?

Terugtredend? Ach, zeg maar gewoon laf!

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina