Overtoms weblog

Z'N GELD WAARD  (14 mei 2007)

"Kijk, ik heb erg verantwoordelijk werk," zei de trambestuurder: "als ik met mijn tram een aanrijding krijg, zijn er tientallen mensen te laat. Dat is een hele verantwoordelijkheid, denkt u ook niet?"

"En een kapotte tram kost ook vele duizenden euro's om te repareren. En dan hebben we het nog niet eens over schade aan andere voertuigen. Als ik een dozijn auto's total-loss rijd, kost dat toch al gauw een ton."

 

"En raken er ook nog mensen bij gewond, dan kunnen die vele tonnen aan schade claimen. U ziet wel wat een verantwoordelijke baan ik heb."

"Tot dusverre ben ik het helemaal met u eens," sprak ik: "maar gaat u verder."

"De trambestuurder moet even weg," sprak de directeur van de onderneming, waar net een kwart van het personeel was wegbezuinigd: "ik neem het even van hem over. Zoals mijn voorganger al zei, heb ik buitengewoon verantwoordelijk werk."

"En daarom mag ik best een jaarlijkse bonus van tien miljoen krijgen. Dat krijgen mijn collega's in Amerika ook. Kijk als ik geen tien miljoen krijg, steek ik zo over naar Amerika. Daar krijg ik het wel."

"Ach meneer de directeur, ik heb u Engels horen spreken. U zou worden uitgelachen in Amerika. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat u de winst niet kon vermeerderen door een betere marketing, maar domweg door een flink deel van het personeel weg te bezuinigen."

"Bekent u maar gewoon dat u zelf over het geld gaat en dus in feite kunt nemen wat u goeddunkt. Een kassier die een stuk minder uit de kas haalt geven ze aan bij de politie. Maar u misbruikt domweg uw positie!"

"Aha, daar komt net de trambestuurder terug ..."

"Eh, mijnheer de directeur, vindt u ook niet dat ik zulk verantwoordelijk werk doe dat ik een salarisverhoging verdien?"

"Ben jij helemaal gek geworden? In een tijd van bezuinigingen gaan we toch geen geld uitdelen. Of denk je misschien dat het bedrijf een filantropische instelling is?"

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina