Overtoms weblog

BEMOEIZUCHT  (13 maart 2008)

Kent u ze ook?

Kent u ze ook? Buren die bemoeizuchtig zijn, of gewoon dom!

Het soort dat nog te gierig is om melk te kopen als ze niet meer dan een kopje nodig hebben. Zo eentje komt bij je langs om een kopje melk te 'lenen' ....

En bied je ze dan een liter houdbare melk aan, dan komen ze even later het aangebroken pak terugbrengen ... wat je dus gelijk weg kan gooien. Want houdbare melk heb je alleen in huis als reserve!

Het soort dat zich met zaken bemoeit die ze geen flikker aangaan, zoals de manier waarop jij je stoep veegt, of je tuin onderhoudt.

Ze hebben weinig meer te doen dan hun neus leeg te eten. Dus zie je ze voortdurend bezig met hun huis te poetsen, hun tuin aan te harken of de kamers weer eens een 'fris verfje te geven'. En eigenlijk willen ze dat jij dat ook doet ....

Bemoeizuchtige buren zijn erg genoeg.

Nóg erger wordt het als het bevoegd gezag meent je bepaalde normen te kunnen opleggen. In vrijwel alle andere landen dan Nederland wordt het geen enkel probleem gevonden als je je huis een vrolijk kleurtje geeft.

Burano, Italië

Maar de bemoeizuchtige deelraad van Amsterdam Zuid vindt geverfde huizen niet mooi en in strijd met de 'welstand'. Dus worden de bewoners/eigenaars door de deelraad voor de rechter gedaagd.

Daniël Stalpertstraat, Amsterdam

Vindt u dit stuitend? Als u het mij vraagt, wordt de straat meer ontsierd door al die auto's. Kijkt u maar eens hoeveel beter een straat eruit ziet als er -- om welke reden dan ook -- een dag geen auto's geparkeerd staan.

De Engelsen hebben een spreekwoord dat luidt: "Count your blessings". Wat de Nederlandse tegenhanger is weet ik niet. Wel weet ik dat we heel gelukkig mogen zijn dat bemoeizuchtige buren niet de macht hebben van een bemoeizuchtige deelraad ...

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina