UNIEKE ZAAK

Wie in Amsterdam, Groningen, Hilversum of Kampen het winkelcentrum bezoekt, zal steeds weer dezelfde winkels tegenkomen. Mijn liefste en ik plegen deze eenvormigheid aan te duiden met de term Blokker-circuit.Soms zijn er ook plaatselijke winkels die vrijwel hetzelfde assortiment verkopen als Dixons, V&D, Blokker of zaak Noem-Maar-Op. Dus daar hoeft u niet speciaal voor naar Amsterdam, Groningen, Hilversum of Kampen.

Des te verfrissender is het als je een winkel vindt die echt een totaal ander assortiment heeft.

Mocht u in Amsterdam ooit eens in de buurt van de Overtoom zijn, dan kan ik u van harte een bezoek aanbevelen aan Mevius & Italiaander.

De zaak is misschien het best te omschrijven als een enorme uitdragerij. Vandaag zagen mijn liefste en ik er bijvoorbeeld honderden stuks handgeschilderd Chinees porcelein, waarvoor maar een paar Euro per stuk werd gevraagd.U vindt er ook volledig nutteloze zaken. Wat denkt u bijvoorbeeld van deze panelen die aan Beethoven zijn gewijd?Of heeft u bijvoorbeeld enig idee waar deze alibiphone voor dient?Zeg nu zelf: dit alles zult u in het Blokker-circuit niet aantreffen. Maar wat u in geen enkele winkel in Nederland zult aantreffen is deze rolstoel met een halve bejaarde:"Dat soort trendy zaken is voor mij te duur," zult u mischien denken. Maar daar slaat u de plank volledig mis. Mevius & Italiaander is spotgoedkoop.

Hoe uniek de halve bejaarde ook moge zijn, het prijskaartje vermeldde slechts vijf Euro ...


Naschrift

Helaas is Mevius & Italiaander vertrokken van de Overtoom, zij het dat ze wel in de buurt zijn gebleven. In een wat bescheidener behuizing zijn ze nu te vinden op Bosboom Toussaintstraat 27:
index Overtoom

Homepage Overtom.nl