Eten bij Fame

Lang geleden was er in het lage huisje op Overtoom 511 een timmerwinkel gevestigd. Een bed van hout van dat adres staat nog altijd op onze woning. Op een dag werd de eigenaar beroofd door een junk.

En van de ene dag op de andere voelde de timmerman zich niet meer veilig in zijn eigen zaak en was een mensenleven geruïneerd door een domme verslaafde.

* * *

Gelukkig is er in het pand geen enkele herinnering meer te vinden aan dit tragische voorval. Wie nu binnentreedt, kan iets eten of drinken in eetcafé Fame, waar Martin, een Armeniër van Turkse afkomst, de scepter zwaait.

Martin

Als ik met mijn gezin eet op nummer 511, ben ik vaak verbaasd dat er zo weinig gasten zijn -- maar dat heeft ook weer zijn voordelen. Want meestal neemt Martin de tijd om er eventjes gezellig bij te komen zitten en een gemoedelijk praatje te maken.

Echt chic is het er niet, maar wie eens wat anders wil eten dan modieuze liflafjes en -- wat ook niet onbelangrijk is -- niet al teveel geld wil uitgeven, kan met vier personen een eenvoudige doch smakelijke maaltijd eten voor weinig meer dan vijf tientjes. En geloof het of niet: voor dat geld heeft u er ook nog een fles wijn bij.


index Overtoom

Homepage Overtom.nl