Overtoms weblog

AFLEIDING  (20 oktober 2006)

Het zal zo'n twintig jaar geleden zijn geweest dat ik bezig was les te geven, toen mijn leerlingen plotseling geen enkele aandacht meer leken te hebben voor wat ik te melden had over de Engelse taal.

Ik begon me juist af te vragen wat ik verkeerd deed, toen ik enige beweging ontwaarde bij het raam.

Daar bleek een glazenwasser bezig te zijn. Zijn werk was kennelijk zo interessant dat twintig leerlingen plotseling geen enkele aandacht meer hadden voor de ins en outs van de Engelse taal. 

Uiteindelijk heb ik de les maar opgeschort tot alle ruiten behandeld waren.

Ik moest hieraan denken toen ik vanochtend enige interessante artikelen probeerde te lezen in online dagbladen. Het lezen werd bemoeilijkt doordat bewegende advertenties naast deze artikelen mijn aandacht trokken .

 

Niet dat het zulke interessante reclame was: een zekere Chantal Janzen zou in de zaterdag-Telegraaf vertellen wie haar Tarzan was, en een toch al puissant rijke bank wilde best haar kapitaal vermeerderen door de arme lezer tegen een forse rente geld te lenen. Dus geen van van beide echt interessant, maar toch ...

Vaak heb ik het bestaansrecht van dagbladen horen verdedigen met het argument dat zij een belangrijke taak hebben in het informeren van hun lezers.

Nu men bezig is het onderwijs financieel steeds verder uit te kleden, is het wellicht te overwegen om de ramen van leslokalen te verhuren voor reclame-doeleinden. De voorstelling hierboven zou door sommige van mijn leerlingen destijds vast wel gewaardeerd zijn ...

naar bovenkant pagina

statistics by pcintelligence.nl

onderkant pagina